';
Fru Hansens producenter

Størstedelen af vores producenter holder til i lokalområdet på Djursland og resten af det Østjyske opland. Der vil selvfølgelig altid være nogle varer, som for eksempel kaffe og oliven, der af vejrmæssige årsager ikke dyrkes herhjemme, og derfor er importeret. Men selv her foregår forarbejdningen i Danmark, således at man er sikker på, at opnå den bedste smag.

Økologi spiller en vigtig rolle, men er ikke altafgørende for os. Vi erfarer nemlig flere steder, at man følger økologiske principper, uden at have det økologiske certifikat. For os er det vigtigt, at råvarerne er dyrket forsvarligt, så naturligt som muligt og at dyrene har haft det godt – og selvfølgelig at det smager godt!

KØD

De Glade Frilandsgrise

Svinekød fra grise der har storhygget sig i flotte og fredelige omgivelser på Mols. Det koster måske lidt mere end almindeligt svinekød – grisene spiser nemlig meget, vokser ikke så meget, er ikke særlig produktive – men smager til gengæld meget bedre. Og så kan du spise dem med god samvittighed.

Gothenborg

Økologisk fjerkræ fra Gothenborg. Alle ænder, kyllinger, gæs og kalkuner har været ude og skrabe i jorden og spise sig mætte i usprøjtet kløvergræs på markerne ved Gothenborg i Them. Produktionen er økologisk og drives med stor respekt for dyrenes naturlige adfærd.

Hopballe Mølle

Hopballe Mølle ved Jelling har produceret kyllinger i mere end 20 år. Kyllingerne har masser af plads til at røre sig på – det kan ses og smages på kødet, som har mere struktur, smag og kraft. Derudover er kødet gyldent og mørt på grund af majsen.

Stenalt Gods

Økologisk gedekød fra Stenalt Gods på Djursland, hvor der lægges stor vægt på dyrevelfærd og et så naturligt liv som muligt for gederne.

Østergård Hovedgård

Fru Hansens egne lam, som går ude på store græsenge året rundt, lige ned til Gudenåen ved Langå. Så naturligt som det kan blive. Lammene bliver slagtet hvert efterår, hvorefter kødet laves til hakket lammekød, pølser, spegepølser og diverse udskæringer. Lad os vide hvis du har nogle specifikke ønsker.

DRIKKEVARER

Cold Hand Winery

Prisvindende frugtvin fra Cold Hand Winery nordvest for Randers. Produkterne er opstået ud fra ønsket om at levere frugtvin i verdensklasse. Intet mindre. De tror på, at det kan lade sig gøre, for de holder fingrene fra de frugter, som alligevel bliver til bedre vine andre steder i verden. Til gengæld sætter de alle sejl ind på de nordiske bær og frugter, som netop bliver allerbedst lige her, hvor vi bor. Sensommerdøgnets temperaturudsving giver nemlig den helt særlige nordiske syreprofil, som er både ren, frisk og guld værd.

Ebeltoft Gårdbryggeri

Smukt placeret på det idylliske Djursland mellem skov og udsigten til havet, producerer Ebeltoft Gårdbryggeri håndlavet øl, frugtig brus og saftig lemonade.

Fru Hansens

Vores egen Æblemost på frost, som produceres hvert år i efterårsferien af hele familien Hansen. Det har været en tradition lige siden 1930 med den originale æblepresser fra Rynkeby. Æblemosten opbevares på frost for at kunne holde sig, da den ikke er pasteuriseret. Det synes vi nemlig ikke den skal, da den rene og originale smag ellers går tabt.

Højvang Vin

Økologisk og dansk vin dyrket på markerne sydøst for Randers siden 2006.

Krogs Grønt

Saft fra den familiedrevne frugtplantage beliggende i Sønderjylland tæt på Tønder. Familien har stor fokus på naturen og en bæredygtig produktion i deres daglige arbejde. Det er også familien Kroghs velkendte og alkoholfri Gløgg, som vi altid har i butikken.

Peter Larsen Specialkaffe

En stor del af arbejdet foregår på deres mikro-risteri i Viborg, hvor indsatsen dedikeres til små mængder af høj kvalitet. Der er fokus på økologi og fairtrade.

Pure Aarhus

Lakrids- og mangoshots lavet af de bedste råvarer og opfundet af en tidligere danmarksmester indenfor cocktails.

Snaps Bornholm

Økologisk Snaps i flere smagsvarianter, udviklet af de 3 snaps-passionerede venner Simon, John og Jesper.

Viskum Snaps

Kryddersnapse som produceres ved Viborg, med mere end 11 års erfaring.

Vibegaard

Naturægte saft fra den familiedrevne frugtplantage ved Skærbæk i Sønderjylland. Ingen konserveringsmidler hvis muligt, lavt sukkerindhold, og masser af solmodne bær.

SLIK OG CHOKOLADE

Almuegaarden

Almuegaardens Bolchekogeri blev etableret som et af de første bolchekogerier i Danmark, tilbage i det 20. århundrede. Bolcherne fremstilles af de fineste råvarer og er håndlavede efter gamle traditionelle arbejdsmetoder, der stammer helt tilbage fra 1800-tallet.

Bagsværd Lakrids

Det lille foretagende Bagsværd Lakrids har besluttet at starte en lakridsrevolution. Den skyder de i gang med tre varianter af håndlavet lakrids produceret med lidt over 5% rålakrids. Det er en blød lakridskaramel, som du selv skal skære ud i mundrette bidder. Den er pakket i madpapir og kommer i en fin, brun kuvert.

Hattesens Konfektfabrik

Lakridskonfekt fra Hattesens Konfektfabrik er håndlavet efter gamle traditioner på den lille danske ø Ærø i det sydfynske øhav. De bruger kun de fineste råvarer, pulver af frysetørrede bær og frugter, samt naturlige olier og aromaer. Rapsolien og honningen kommer også fra Ærø. Kongstanken er mindre sukker mere smag.

Karamel Kompagniet

Karameller fra Karamel Kompagniet på Bornholm er lige så lækre og udsøgte som en håndtaske fra Hérmes eller et automatisk ur fra Schweiz: Det er ægte håndværk, lavet efter historiske traditioner, med sans for hver en detalje, og præget af passion for kvalitet.

Hver eneste karamel er personligt lavet af deres karamelmester, og skabt i en karamelkoger, hvis smukke kobber nænsomt er blevet banket ud med en hammer for mange årtier siden. Hver enkelt variant af karamellerne er blevet skabt med omhu og respekt for de fine ingredienser. F.eks. er saltkaramellerne med ægte sydesalt fra Læsø, og saltet bliver ikke bare blandet i karamelkogeren, men bliver i stedet håndpisket ind i den færdige karamelmasse. For kun på den måde kan karamelmesteren sikre, at saltets særlige konsistens bevares. Karamel Kompagniet er blandt de ganske få i hele Europa, der fremstiller ægte bløde karameller.

Konnerup & Co.

Chokolade der laves på en gammel kro i Faaborg. Med et hjerte, der banker for store smagsoplevelser, enkle råvarer og uovertruffen kvalitet, er Konnerup & Co. et chocolaterie ud over det sædvanlige. Det var netop passionen, der drev konditor og chocolatier Henrik Konnerup, da han i 2003 grundlagde virksomheden, og det er den samme begejstring for chokolade, der den dag i dag sikrer, at hver enkelt stykke chokolade smager som en lille bid af himlen.

Mols Organic

Økologisk chokolade med smagsnuancer der alle er inspireret af en af Danmarks smukkeste National Parker beliggende på, netop Mols.

NoCrap Gourmet

Popcorn fra NoCrap Gourmet indeholder ingen konserveringsmidler, ingen kunstige farver, ingen kunstige smagsforstærkere og er naturligvis glutenfri. Alt bliver lavet på den lille fabrik i Vendsyssel.

Stilling Naturbolcher

Traditionelle håndlavede bolcher, lavet efter gamle opskrifter. Stilling Naturbolcher bruger kun naturlige aromaer; ingen kemi, men håndkraft og forståelse for råvarer og hensyn til miljø og mennesker.

Summerbird

Økologisk chokolade med kun naturlige ingredienser. De fleste kender efterhånden Summerbird som smager mindst ligeså godt som det ser ud.

The Mallows

Økologiske og håndlavede gourmet-skumfiduser fra Glostrup.

Wally and Whiz

Wally and Whiz er gourmet-vingummien for alle. Der anvendes kun de bedste råvarer og alle former for tilsætningsstoffer undgås. Vingummierne er helt fri for gluten, alkohol, laktose og animalsk tilsætning. De er 100% vegetariske, og produceres i Lejre midt på Sjælland.

Xocolatl

Chokolade af højeste kvalitet fremstillet i Christiansfeld. De udvælger råvarerne nøje og arbejder intenst med hver eneste chokolade. Der bruges kun ORIGIN chokolade. Det betyder, at råchokoladne fremstilles på kakaobønner dyrket i forskellige områder, hvor jordbund, klima og kakaotype afspejler sig i smag og aroma. De unikke smagsnuancer giver de dygtige chocolatier mulighed for, at udvikle chokolade med særlig stor intensitet og harmoni. Xocolatl har vundet flere priser – senest for deres fyldte chokolader til Scandinavian Chocolate Award 2015.

MEJERI

Niels & Grete

Lokale økologiske æg fra fritgående høns.

Ingstrup Mejeri

Ost og smør fra det 125 år gamle mejeri i Nordjylland. Der bliver lavet ost 2 gange om ugen af 4 millioner kilo mælk årligt, det hele leveret af Vrejlev Kloster. Det bliver til 400 tons kvalitetsost med en god lokalhistorie. Historien handler om den tætte forbindelse fra jord til bord og dermed om god sporbarhed. Den handler om en helt speciel kultur, om den gamle saltlage, om ostelagring i en bunker ved Løkken strand og i klosterkælderen. Om vesterhavsluft, speciel jordbund og mejerister, der kender deres håndværk.

Ny Lundgård Ismejeri

Økologisk is uden tilsætningsstoffer lavet Vest for Randers på det lille ismejeri.

BAGVÆRK

Falslevgård Mølle

Økologisk mel fra Mariager. Efter nogle år med moderne hvedetyper opstod ideen om at dyrke de gamle korntyper og formale dem på stenkværn. Så i 2008 genopstod Falslevgård mølle som produktionsmølle med stenformaling af de gamle kornsorter: Spelt, ølandshvede, emmer, enkorn, svedjerug, goldblumehvede, scalinhvede, stavehvede og nøgenbyg.

Falslevgård Mølle samarbejder med kornforsker Anders Borgen, Agrologica, der har specialiseret sig i at finde og opformere gamle kornsorter bla. fra nordeupæiske GEN-banker.

Holmgaard

Flødeboller og marmelader fra Holmgaard på Mols er dyrket og forarbejdet af Holmgaards egne råvarer uden brug af sprøjtemidler.

Oles Gård

Økologisk pizza. Den koldhævede surdejsbund med kartofler, rosmarin og olivenolie er f.eks. det eneste, der kommer i Oles brændefyrede stenovn. Og først til allersidst toppes pizzaen med mayo, chilimarmelade, Vesterhavsost, grønt og udvalgt kød fra gården, f.eks. røget kalveinderlår, lufttørret skinke eller den håndrørte salami med kød fra både grisene og køerne. Det er alt det gode fra Oles Gård forenet i et ualmindeligt velsmagende måltid.

Småkageriet

Sprøde luksussmåkager af gode, rene råvarer og masser af ægte smør.

DELIKATESSER

Hanne Bjerringholm

Hanne laver Chili Relish af chili fra egen have. I 2010 fik hun en lille pose frø fra hendes svoger på Jamaica – Scotch Bonnet frø – som nu er den chili hun dyrker og laver sin Relish af. Lige præcis denne chili er hun kommet til at holde meget af pga. dens styrke, aroma, farve og især smag.

Møllerup Gods

Møllerup Gods ved Rønde på Djursland har specialiseret sig i produkter med hamp. Godset har dyrket hamp siden 2015, både konventionel og økologisk hamp, ingen af dem bliver sprøjtet, hverken for ukrudt, svamp eller insekter.

Puk’s Delikatesser

Krydderier fra Puk’s Delikatesser, som er en lille familiedrevet bornholmsk virksomhed. Alle produkter bliver håndlavet efter gamle traditioner, og Puk bruger ingen tilsætningsstoffer. Ydermere er alle produkter fri for gluten og mælkeprodukter.

Selleberg Specialiteter

Sirup og marmelade af kirsebær. Selleberg Specialiteter er fynsk gårdproduktion skabt på Herregården Selleberg. Der bruges kun førsteklasses-råvarer og tilsættes ingen kunstige stoffer.

Vestjyske Delikatesser

Krydderier og olier fra Vestjyske Delikatesser i Holstebro. Sonja Mose er overfølsom for tilsætningsstoffer, og måtte i mange år nøjes med at krydre sin mad med salt, peber og paprika. Alle krydderiblandinger med tilsætningsstoffer, kunne hun ikke tåle, og det blev starten til Vestjyske Delikatesser. Den bedste kvalitet, god kraftig smag og lang holdbarhed, uden smagsforstærkere og tilsætningsstoffer er kodeordene for de godt 260 krydderier og blandinger fra Vestjyske Delikatesser.

NON-FOOD

Sæbeværkstedet

Sæber og olier fremstillet af naturlige ingredienser.